Mitä vapaaehtoistyö on? 

Keski-Pohjanmaalla tehdään vapaaehtoistyönä paljon sellaista, jota muuten ei tehtäisi, ja kaiken sen työn arvoa on vaikea laskea. Vapaaehtoistoiminta voi olla ystävänä olemista, kuuntelemista, urheiluporukan tai käsityökerhon vetämistä, yhdessä keskustelua, luonnon siistimistä, piuhojen laittoa tapahtumissa tai auttamista ohjelman asentamisessa puhelimeen. Tai vaikka mitä muuta! 

Vapaaehtoisuus on toimimista tärkeäksi koetun asian puolesta ja paremman lisäämistä pala kerrallaan. Vapaaehtoistyön tulosten lisäksi sen antama sosiaalinen pääoma ja hyvä mieli antavat myös tekijöille paljon. Vapaaehtoisena voi vaikuttaa mukana yhteisössä ja yhteiskunnassa. Osallistuminen ja kuuluminen porukkaan auttavat löytämään oman paikan ja opettavat uutta.  

Osaan vapaaehtoistoiminnasta järjestetään koulutuksia, mutta on mahdollista osallistua omalla elämänkokemuksella tai oppimisen innolla. Työtä voi olla säännöllisesti tai auttamassa voi käydä vaikka vain yhden kerran. Vapaaehtoistyössä voi laittaa itsensä uusiin tilanteisiin ja tutustumaan uusiin ihmisiin – mutta on myös tehtäviä niille, jotka osallistuvat mieluiten kotona, yksin tai tuttua asiaa tehden. Vapaaehtoisuuteen riittää tavallinen ihminen – tehtävistä riippuen voi hyödyntää omaa erikoisosaamistaan tai olla vaikka vain läsnä. 

”Sillä mitä minä teen ja olen, on jotain merkitystä jollekin toiselle.”

Lisää vapaaehtoistyöstä Kansalaisareenan sivulla

Mitä meillä voi tehdä? 

Sillalle toivotaan vapaaehtoisia mukaan viikko-ohjelmassa auttamiseen, voit osallistua kerran, joskus tai säännöllisesti:  

  • Ulkoiluryhmän vetäjä
  • Kahvinkeittäjiä ja ns. seurustelijoita
  • Digineuvojia
  • Pelipäivän vetäjä

Yhteisöompelukoneemme kaipaisi myös testaamista ja huoltoa, sekä bookcrossing -kirjanvaihtopisteemme järjestäjää ja mainostajaa.  

Ellei mikään näistä tunnu omalta, kerro mitä osaat tai mitä haluaisit tehdä, niin mietitään sinulle sopivaa tehtävää meillä tai muualla! Paitsi mitä sinulla on antaa, on myös ok kertoa mitä sinä itse haluaisit saada tekemällä vapaaehtoistyötä: kielitaitoa, ystäviä, pitää yllä jotakin taitoa…  

Mitä muualla voi tehdä? 

Keski-Pohjanmaan vapaaehtoistyötä tarjoavia tahoja löytyy Verkkarit-sivulta. Sieltä löytyy tietoa ja yhteystiedot monista sosiaali- ja terveysalan vapaaehtoistehtävistä. Lisäksi tehtävää on mm. urheiluseuroilla, seurakunnilla ja vähävaraisten ruokajakelussa. Kysy lisää! 

vapaaehtoistyo.fi & toimeksi.fi 


Scroll to Top
Vieritä ylös