eViljosta Lähellä.fi -palveluun


Keski-Pohjanmaalla yhdistysten ja järjestöjen tiedotusta varten luotiin 2015 eViljo -palvelu, joka kokosi yhteen vapaaehtostoimijoita ja tapahtumia koko maakunnan alueelta. Koska eViljon tekninen toteutus ja tekniikka on ajan kuluessa vanhentunut, eikä sen toimintaa enää kehitetä, Kosti ry on lähtenyt alueellisena toimijana mukaan lähellä.fi-verkostoon edistämään ja kehittämään valtakunnallista verkostomallia.

Uuden verkkopalvelun tavoitteena on innostaa ihmisiä osallistumaan järjestö- ja yhdistystoimintaan ja löytämään sekä käyttämään yhdistyksien tuottamia palveluita ja tapahtumia. Palvelu on suunnattu ihmisille, jotka hakevat itselleen uusia harrastuksia, etsivät tukea tai apua taikka haluavat ryhtyä vapaaehtoistoimijoiksi. Lähellä.fi sopii loistavasti myös ammattilaisen käyttöön.

Lähellä.fi -palveluun on helppo rekisteröityä ja sen käyttö on maksutonta. Palveluun voi rekisteröityä mikä tahansa järjestö tai yhdistys. Tässä vaiheessa verkkopalvelussa voi ilmoittaa järjestöjen ja yhdistysten tapahtumia, toimintailmoituksia ja vapaaehtoistehtävien mahdollisuuksia. Julkisen sektorin työntekijät voivat asiakaskohtaamisten yhteydessä Lähellä.fi -palvelun avulla esitellä ihmisille mahdollisuutta järjestötoimintaan ja omaa yleistä hyvinvointia ja terveyttä tukevaan toimintaan.

Verkkopalvelua on rakennettu sote-muutoksen tahdissa. Uusi palvelu vastaa yhdistysten palautteeseen ja toiveiseen selkeästä verkkopalvelusta, joka helpottaa tiedon syöttämistä ja löytämistä, sekä mahdollistaa yhdistysten tiedon leviämisen muihin palveluihin ja osaksi uudistuvia sote-rakenteita.

SILTA yhteisökeskuksen tapaamisissa 22.11. ja 29.11. kello 12-14 neuvomme palvelun käyttöön otossa, ja tarvittaessa voimme lisätä järjestönne tiedot palveluun yhdessä. Halutessanne saatte mukaanne selkeät ohjeet.Lähellä.fi on 13 maakunnallisen verkostojärjestön yhteisesti kehittämä alusta järjestöjen, kansalaisten ja julkisen sektorin käyttöön.

Palvelun kehittämisestä vastaavien järjestöjen tarkemmat tiedot löydät tästä. https://www.lahella.fi/tietoa-palvelusta


Scroll to Top
Vieritä ylös